Sverre Rype

Blogger om markedsføring og kommunikasjon med fokus på finansielle produkter og tjenester

By

Finansbransjen leder an i ny marketing trend

Innholdsmarkedsføring (content marketing) er ett av de store samtaletemaene innen markedsføring nå for tiden. Innholdsmarkedsføring innebærer kort fortalt utvikling og publisering av innhold som potensielle og eksisterende kunder synes er relevant og nyttig – i motsetning til tradisjonell markedsføring som fokuserer på salg. Tankegangen er at dersom man løpende leverer informasjon som kundene synes er verdifull, så vil de over tid belønne oss med at de kjøper våre tjenester og forblir lojale.

 

Verdifull informasjon er kanskje ikke det første man tenker på når det gjelder finansbransjens markedsføring, men faktum er at finansselskaper har tatt en lederrolle når det gjelder innholdsmarkedsføring. En studie fra 2012 viser at 75 % av finansselskapene har en egen strategi for innholdsmarkedsføring i ulike kanaler, noe som er høyest blant alle sektorene som ble undersøkt.

Bilde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *