Sverre Rype

Blogger om markedsføring og kommunikasjon med fokus på finansielle produkter og tjenester

By

Hvordan skape pensjonspanikk!

DNB, Storebrand, Nordea og andre finansforetak svir av millioner på TV-reklamer, annonser, fancy kalkulatorer og annen markedsføring for å fortelle oss at vi må ha pensjonssparing. Likevel er det over 6 av 10 som verken sparer eller planlegger å spare til pensjon. Så hvorfor lykkes ikke finansforetakene bedre?

Har du pensjonspanikk? Ikke jeg heller!

Har du pensjonspanikk? Ikke jeg heller!

Det er i alle fall ikke fordi nordmenn synes det er greit å leve på en betydelig lavere lønn den dagen de slutter å jobbe: 64 prosent sier nemlig at de vil beholde minst 70 prosent av lønna når de blir pensjonister.

Er det fordi pensjon er kjedelig? For lenge til? For komplisert? Sikkert en kombinasjon av alt dette og mer til. Men en fundamental faktor som kan forklare vår manglende entusiasme er at pensjon for de aller fleste av oss blir veldig lite konkret.

  • Hva koster det egentlig å være pensjonist?
  • Hvor mye må jeg ha for å kunne gjøre det jeg har lyst til?
  • Og hva har jeg egentlig lyst til å gjøre?

Det er vel ikke så mange 30- eller 40-åringer (eller 50-åringer for den saks skyld) som har tenkt så nøye gjennom disse spørsmålene.

Markedsførere av pensjonssparing bør derfor fokusere mer på å gjøre folk i stand til å vite hva det vil si å være pensjonist og ikke ta for gitt at dette er noe de allerede vet. Her er et par tips hvordan man kan gjøre dette:

Få hjelp av noen som vet hvordan det er å være pensjonist!

Og hvem vet vel dette bedre enn pensjonistene selv? Bruk deres erfaring til å gjøre folk bevisste på hva man kan forvente når man blir pensjonist, hvilke overraskelser som kan komme og hvilke muligheter som kan dukke opp.

Presenter ulike “pensjonspakker”!

Ved å lage konkrete pensjonspakker som knyttes opp mot ulike inntektsnivåer, kan man gjøre det enklere for folk å få et inntrykk av hvilke hverdag som venter de. Har jeg råd til hytte ved sjøen og årlige turer til fjerne land? Eller må jeg skaffe en billigere bolig og nøye meg med korte weekendturer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *