Sverre Rype

Blogger om markedsføring og kommunikasjon med fokus på finansielle produkter og tjenester

By

Hvordan bygge merkevare i sosiale media

For markedsførere flest er det å bygge kjennskap til merkevaren den jobben de prioriterer høyest. Og sosiale media er den kanalen de fleste gjør det i. Men hvilke knep kan man bruke for å lykkes?

En undersøkelse blant markedsførere i B2B-selskaper som nylig ble publisert av Content Marketing Institute og MarketingProfs, viser at 82 prosent av de spurte sier at det å bygge kjennskap til merkevaren er et viktig organisatorisk mål i innholdsmarkedsføringen deres.

Samtidig viser undersøkelsen at hele 87 prosent benytter sosiale media, hvilket er den høyeste andelen av de ulike markedsføringskanalene.

Canva gir deg fire gode tips på hvordan man kan lykkes med å bygge merkevarekjennskap i sosiale media.

1. Slutt å skryte, begynn å konversere

Markedsførere som kun fokuserer på å fortelle om sine produkter eller tjenesters fortreffelighet og som ikke engasjerer seg i ekte dialog med kundene vil ikke lykkes med merkevarebygging i sosiale media. Toveis kommunikasjon over tid er nøkkelen for at folk ikke bare skal ha hørt om deg, men også ha tillitt til deg.

 

2. Bygg tillitt til merkevaren din

Tillitt er en skjør ting, men det finnes metoder for å bygge tillitt på sosiale media: nemlig å snakke som et menneske!

Noen selskaper ser ut til å glemme at det sitter ekte mennesker i andre enden av PC`en eller mobilen, og bruker forretningsspråk også i sosiale media.

En måte å begynne med dette på er å finne ut hvilken personlighet din merkevare bør ha. Skal den være morsom, opplærende, snål?

 

3. Fortell en gripende historie

Folk elsker historier. Og historier kan ha den effekten at de får folk med seg og at mottakerne kan gjøre historien til sin egen erfaring eller opplevelse.

Ved å involvere kundene i merkevare-historien kan man få de til å elske den.

 

4. Vær transparent

En viktig forutsetning for å ha et godt forhold er å være åpne og ærlige med hverandre.

Ved å gi kundene glimt av hva som foregår innenfor din merkevare er viktig for å bygge et sunt forhold.

Selv om man ikke trenger å fortelle alt, så kan man for eksempel fortelle litt om sine planer og innrømme det hvis man har gjort noe feil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *